Bästa Grönt Te 2024

Hem » Hälsa » Örter & Superfoods » Bästa Grönt Te 2024

Grönt te är lite mer svårdrucket än andra téer, men så har det också en mängd fina hälsofördelar. Det är därför väl värt tiden det tar att lära sig dricka denna dryck. Om inte kan du alltid inta tebladen i form utav extrakt och pulver.

Studier av bästa grönt te visar att detta te kan ge dig såväl längre livslängd som en rad andra hälsofördelar samt viktminskning. Vi har därför skannat av marknaden för att testa de populäraste teerna och tipsa dig om vilket som är bäst i test. Läs vidare så kikar vi!

Bästa Grönt te – Bäst i test – Snabblistan

Sidan innehåller annonser

Topplistan Grönt Te

Bäst i test
Core Green Tea

Core Green Tea

PRIS/KAPSEL: 1,65 kr
KOFFENINNEHÅLL: Ja

Core Green Tea™, tidigare känd som Diet Green Tea, är ett kraftfullt kosttillskott som erbjuder en exceptionellt hög koncentration av grönt te-extrakt. Varje dagsdos levererar 440 milligram grönt te-extrakt, standardiserat till 50% EGCG, och 65 milligram koffein. Denna kombination optimerar hälsofördelarna med grönt te och erbjuder en praktisk lösning för dem som önskar inkludera mer grönt te i sin kost.

Användare av Core Green Tea™ har generellt gett positiv feedback. En användare, Mirsade, rapporterade att hon förlorade 2 kg inom en månad medan hon använde produkten. En annan, Celdrion C., beskrev det som ett "fantastiskt prisvärt och bra produkt för dig som vill inkludera mer grönt te i din dagliga intag". Samtidigt rapporterade en annan användare, Art A., att han inte kände mycket skillnad när det gäller hunger men noterade en minskning av sötsug och en ökning av energi.

Vi tycker att detta är en smidig, bra och prisvärd produkt som får vår utmärkelse bäst i test.

Ca pris: 119 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Hög koncentration av grönt te-extrakt: Med 440 milligram per dagsdos får användarna en kraftig dos av grönt te med alla dess associerade hälsofördelar.
 • Innehåller EGCG: EGCG (Epigallokatekingallat) är en potent antioxidant som finns i grönt te, och denna produkt levererar en standardiserad mängd på 50%.
 • Innehåller koffein: Med 65 milligram koffein per dagsdos kan Core Green Tea™ också bidra till ökad vakenhet och koncentration.
Nackdelar
 • Koffein: För dem som är känsliga för koffein kan den tillsatta mängden orsaka oönskade sidoeffekter som nervositet eller sömnstörningar.

Healthwell Grönt Te Extrakt är ett kosttillskott som innehåller 500 mg grönt teextrakt per kapsel. Detta gröna te är speciellt eftersom det är standardiserat till att innehålla 95 % polyfenoler, varav 50 % är EGCG (epigallocatechingallat), det mest aktiva ämnet i grönt te.

Polyfenoler är en kemisk ämnesklass som finns i växter och har antioxidativa egenskaper, vilka är kända för att hjälpa till att skydda kroppens celler mot fria radikaler. EGCG är en särskilt kraftfull typ av polyfenol som finns i grönt te.

Ca pris: 129 kr

 

Fördelar
 • Dessa kapslar är gjorda för att vara lätt att ta och låter dig dra nytta av fördelarna med grönt te utan att behöva dricka stora mängder av det. Enligt den information du har gett, verkar det som att de som har provat detta tillskott har funnit det hjälpsamt för att ge energi, minska sötsug, och förbättra matsmältningen.
Nackdelar

-

Kung Markattas gröna te är ett ekologiskt, Fair Trade-certifierat och KRAV-märkt te, känt för sin välbalanserade och naturliga smak. Passande att njutas vid alla tider på dagen, detta te erbjuder en behaglig paus i vardagen, och innehåller bara en liten mängd koffein, vilket gör det lämpligt för dem som är känsliga för koffein.

Användare rapporterar god smak vilket inte alltid gäller med grönt te i koppen. Naturell och trade-certifierad produkt från Kung Markatta. Ett tips från användare är att ta 2 påsar och flera gånger om dagen för att det ska bli någon effekt.

Baserat på recensioner från kunder som Laila, Lars, Tiina, Ruth och Britt, är detta te älskat för sin goda smak och dess hälsosamma egenskaper. Vissa konsumerar det dagligen och anser det vara det bästa te som finns. Överlag är Kung Markattas gröna te ett mycket uppskattat te som passar alla som söker en naturlig och lugnande dryck.

Ca pris: 34 kr

 

Fördelar

Prisvärt

Nackdelar

Låg dos

Detox te

Detox te

TYP AV DETOX: Generell
ANTAL PORTIONER: 50

Här har vi ett grönt te som är blandat med spenat som fungerar perfekt om du vill ha en detox-effekt! Lättblandat och med 100 % rena ingredienser. Det innehåller även maskros, mjölon och nässlor som ger en fräsch uppiggande smak. Omdömena är mest positiva när det kommer till smaken, men vissa personer har svårt för en viss beska i téet. Många känner sig mycket piggare!

Ca pris: 169 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • En av de största fördelarna med Healthwell's Detox Te är dess naturliga ingredienser. Grönt te är känt för sina antioxidativa egenskaper, medan maskros och nässla har länge använts inom traditionell medicin för sina renande effekter. Många kunder uppskattar också smaken av teet, vilket bidrar till den positiva upplevelsen av att dricka det.
Nackdelar

Några användare har rapporterat milda biverkningar, såsom magont eller illamående, särskilt när de börjar med detox processen. Som alltid är det viktigt att notera att detox teer inte är en snabb lösning för viktminskning eller allmän hälsa, och bör användas i kombination med en hälsosam kost och regelbunden motion.

Grönt te som finmalet pulver. Teblad ifrån ekologiska odlingar i Japan. Fint pulver som kan användas direkt i varmt vatten, som ett tillskott i en smoothie eller vid bakning.

Ca pris: 285 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Smidigt
 • Superbra omdömen
Nackdelar
 •  Dyrt
bästa gröna teet

Vad är grönt te?

Hur kommer det sig att just grönt te är så speciellt? Detta te bildas när tebladen inte får oxidera. Tebladen bibehåller då de nyttiga ämnen som finns naturliga i bladen. När du dricker detta te kommer du bland annat att få i dig en hel massa antioxidanter, vitaminer och mineraler. Allt från små teblad!

Om du har smakat denna tesort tidigare så känner du säkerligen igen speciella doften. Användare beskriver att téet luktar alltifrån gräs och hö till alger. Efter några koppar har du vant dig vid både lukt och smak.

Hur förvarar jag mitt te?

Ditt te är ganska känsligt. Var därför noga med att förvara det torrt och svalt och låt det inte stå framme på köksbänken. Du kan spara ditt te i 1-2 år, beroende på hur du förvarar det.

Stora hälsofördelar med grönt te

Funderar du på att börja dricka te? Det bästa med grönt te är alla fördelar som rapporterats:

 • Förlängd livslängd
 • Näringsrikt
 • Förebygger allvarliga sjukdomar
 • Bättre livskvalitet
 • Ökar kroppens förbränning av fett vilket kan användas vid önskad viktnedgång

Grönt te är mycket nyttigt och näringsrikt, speciellt med tanke på att all näring kommer från små torkade teblad. Du får i dig rikliga mängder antioxidanter, vitaminer och mineraler för varje kopp du dricker. Din kropp kommer att frodas och bli välmående med regelbundet intag av téet.

Förebygger allvarliga sjukdomar

Denna tesort tros förebygga sjukdomar. Användare upplever sig må mycket bra av att regelbundet dricka téet. Studier pekar på att asiater mår bättre än vi skandinaver och i dessa länder dricks det rikliga mängder grönt te.

I Asien förekommer det bland annat färre fall av hjärt- och kärlsjukdomar samt cancer, alla allvarliga sjukdomar som är vanliga i Skandinavien. Téet tros ha en inverkan på asiaters goda hälsa, något som även studier indikerar i forskning på djur.

Den höga halten av antioxidanter i teet skyddar bland annat kroppens celler och motverkar åldersrelaterade sjukdomar.

På vilket sätt kan man använda grönt te vid viktminskning och detox?

Grönt te är en del av viktminskning och detox för många människor, huvudsakligen på grund av dess potentiella metaboliska effekter och antioxidativa egenskaper.

 1. Viktminskning: Grönt te innehåller ett ämne kallat epigallocatechin gallat (EGCG), en typ av antioxidant som tros bidra till viktminskning genom att öka ämnesomsättningen, vilket i sin tur kan öka energiförbrukningen och fettförbränningen i kroppen. Dessutom kan koffeinet i grönt te också spela en roll i att stimulera ämnesomsättningen.
 2. Aptit kontroll: Vissa studier har föreslagit att grönt te kan bidra till att minska aptiten, vilket kan hjälpa människor att minska sitt kaloriintag.
 3. Detox: Grönt te är känt för dess rika antioxidanter, särskilt polyfenoler som hjälper till att neutralisera skadliga fria radikaler i kroppen. Dessa antioxidanter kan också bidra till att skydda kroppens celler och vävnader från skador, vilket kan hjälpa till att rensa kroppen och stödja hälsosam detoxifiering.

Det är dock viktigt att notera att dricka grönt te ensamt sannolikt inte kommer att resultera i dramatisk viktminskning eller total detoxifiering. Det bästa sättet att uppnå dessa mål inkluderar att äta en balanserad kost, motionera regelbundet och ha en hälsosam livsstil överlag.

Forskning om hur grönt te påverkar viktminskning och detoxifiering är fortfarande blandad, och det är viktigt att ha realistiska förväntningar.

Så mycket te ska du dricka för bäst effekt

Vår genomgång av studier och forskning visar att du bör dricka grönt te regelbundet för att få bäst effekt.

En regelbundet konsumtion av nyttigt te är essentiellt. För kvinnor är det bäst att dricka fem till sex koppar per dag om de vill minska sin risk att dö för tidigt med över 20 %.

Det är också en populär ingrediens i hudvårdsprodukter för kvinnor och för alla som vill skydda huden mot solens strålar.

bästa grönt te

Grönt te innehåller koffein

Det är bra att ha koll på att téet innehåller mycket koffein. Om du är känslig för koffein bör du därför inte dricka för många koppar. Det bästa är alltid att inte överkonsumera.

En kopp av detta te innehåller dock inte lika mycket koffein som en kopp svart te eller kaffe.

Kan jag dricka grönt te som gravid?

Téet innehåller en hög dos koffein. Du som är gravid bör därför se upp med téet under din graviditet. Det bästa är att inte dricka mer än 1-2 koppar per dag om du även dricker andra koffeindrycker såsom cola och kaffe.  

Enligt Livsmedelsverket bör du dricka ”måttliga doser” av detta te under graviditeten. Potentiella biverkningar av detta té under graviditeten är nämligen att risken för missfall ökar.

Vilket grönt te är bäst?

När man väljer vilket grönt te man ska köpa är det bra att jämföra vissa skillnader.

 • Påse eller löste?
 • Ekologiskt eller icke-ekologiskt te?
 • Extrakt, pulver eller te?

Användare upplever att te på påse och löste har samma lukt och smak. Det är därför en smaksak vad man föredrar. Påste är enklare att förbereda medan löste har en härligare känsla.

Det bästa grönt te du kan välja är ekologiskt. Då slipper du oroa dig för bekämpningsmedel i ditt te. Många téer innehåller nämligen många olika sorters bekämpningsmedel vilket kan påverka din hälsa negativt.

Något som har blivit populärt på marknaden är att sälja extrakt. Teextrakt är vanligt förekommande som hälsotillskott och kan också ge dig hälsofördelar. Du köper då extraktet i form utav kapslar och ofta ingår det i olika detoxkurer.

Du kan även köpa téet som pulver. Något som är mycket populärt är matchapulver som ofta håller hög kvalitet. Matchapulver har många användningsområden. Du kan ha det i allt från te och bakning till smoothies.

grönt te i kapselform

Är extrakt och pulver nyttigare än teblad?

Näringsinnehållet kan bara bra att tänka på när du väljer te. Detta har även vi tagit hänsyn till när vi testat produkter till vår topplista. Det är trots allt viktigt att ge kroppen rätt näring under dagarna.

Både naturligt te, extrakt och pulver är nyttigt och du kan med fördel välja vilken form du vill inta. Eftersom téet har en udda smak väljer många att använda extrakt i form utav tabletter istället. Pulver är också populärt, speciellt Matchapulver.

Om du vill uppnå téets effekter är det inte beredningsformen som är det viktiga. Det viktigaste är att du regelbundet får i dig téet.

Så här förbereder du grönt te

När du brygger grönt te bör du inte använda för hett vatten. Enligt oss tekokare på KostPro är det bäst att använda vatten som håller en temperatur runt 80 grader. Om det är varmare än så kan du få en bitter smak på téet.

Användare upplever att det går att spara och använda tebladen till flera bryggningar. Den goda smaken sitter nämligen kvar i bladen.

Kan grönt te ge biverkningar?

Vi anser att det är bäst att vara påläst om de drycker man förtär. Studier visar att grönt te kan ge ovälkomna biverkningar om man överkonsumerar drycken. När du funderar på hur mycket du ska dricka varje dag så är därför måttlighet alltid bäst.

Téet tros bland annat kunna öka risken för missfall hos gravida på grund av den höga koffeinhalten. Dessutom kan grönt te i form av extrakt orsaka leverproblem. Man vet dock inte vad det är i téet som orsakar leverproblemen.

Bäst i test av grönt te

Det finns mycket te att välja mellan, så här utförde vi vårt bäst i test.

 1. Urval av produkter: Vi började med att samla en lista över olika gröna te-produkter från flera tillverkare. Vi inkluderade både lösa teer och tepåsar för att se till att vi täckte alla tillgängliga alternativ.
 2. Provsmakning: Vi provsmakade de flesta teerna för att bedöma smak, arom och färg. Vi bedömde också hur väl teet behåller sin smak och aroma under hela bryggprocessen.
 3. Ingrediensanalys: Vi granskade ingredienserna noggrant för att säkerställa att de endast innehöll naturliga, högkvalitativa ingredienser. Vi kontrollerade också att det inte fanns några oönskade tillsatser eller konserveringsmedel.
 4. Kvalitetskontroll: Vi granskade varje tillverkares certifieringar, såsom organiska certifikat och andra relevant kvalitetssäkringar. Dessutom kontrollerade vi var teet odlats, eftersom ursprungslandet kan påverka smak och kvalitet.
 5. Kundrecensioner och feedback: Vi granskade kundrecensioner för att få en förståelse för hur teet mottagits av andra te-drinkare.
 6. Prisvärdhet: Vi jämförde priset på varje te med kvaliteten och mängden du får, för att bestämma vilket te som ger bäst värde för pengarna.

Vi frågade vad vana tedrickare tyckte och utvärderade såväl lukt och smak som hälsofördelar. Enligt oss på KostPro är användares åsikter viktiga för slutresultatet. Vi hoppas att du hittar din nya favorit i vårt test – bästa grönt te just nu – vår topplista hittar du här

FAQ – Vanliga frågor om grönt te

Vad är bra med grönt te?

Grönt te är rikt på antioxidanter som kallas polyfenoler, vilka har visat sig ha en rad hälsofördelar. Dessa inkluderar att skydda hjärt-kärlsystemet, sänka blodtrycket, minska risken för vissa typer av cancer och förbättra hjärnhälsa. Grönt te innehåller också koffein och L-theanin, som kan förbättra hjärnfunktionen och öka vakenheten.

När är det bäst att dricka grönt te?

Att dricka grönt te varje dag efter en måltid förhindrar en ökning av blodsockret och lagring av socker som fett.

Vad är grönt te?

Grönt te kommer från samma växt (Camellia sinensis) som svart te, men det genomgår en annan bearbetningsprocess som bevarar mer av dess ursprungliga färg och antioxidanter. Det är populärt över hela världen och är en central del av många östasiatiska te-ritualer.

Hur dricker jag grönt te?

Du kan brygga grönt te med varmt, men inte kokande, vatten (ca 80 till 85 grader Celsius) i omkring 2-3 minuter. Förpackningarna bör ha specifika brygganvisningar. Du kan dricka det varmt eller låta det svalna och dricka det som iste. Vissa människor föredrar att lägga till en klick honung eller citron för smakens skull. Te finns även som pulver och kapslar.

Finns det några biverkningar av att dricka grönt te?

För de flesta är det säkert att dricka grönt te, men eftersom det innehåller koffein kan det i stora mängder orsaka sömnproblem, ångest, oregelbunden hjärtrytm och andra biverkningar. Personer som är känsliga för koffein eller har vissa hälsotillstånd kan behöva begränsa sitt intag.

Var kan jag köpa grönt te?

Grönt te finns i de flesta livsmedelsbutiker, hälsokostbutiker, och kan även köpas online. Det kommer i många olika sorter och kan köpas som löst te eller i tepåsar.

Vad säger forskningen om grönt te och hälsa?

Många studier har visat att grönt te kan ha positiva effekter på hälsan, inklusive hjärt-kärlsystemet, viktkontroll och vissa typer av cancer. Men mer forskning behövs för att bekräfta dessa hälsofördelar och förstå exakt hur grönt te bidrar till dem.

Avslutande ord

Enligt oss på KostPro är grönt te riktigt bra och vi tycker om alla former av téet, både pulver, extrakt och teblad. Vi har valt ut produkter av hög kvalitet med högt näringsinnehåll.

Drick eller få i dig dessa regelbundet under veckodagarna. Då kommer du att märka av dess hälsosamma effekter. Förhoppningsvis kan du göra som asiaterna och både förlänga din livslängd och minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Tebladen är trots allt fyllda av antioxidanter som hjälper cellerna att förnya sig och hindrar dem från att dö.

Här kommer vår sammanfattade topplista med de bästa gröna Teet som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa Grönt te – Slutsats


Källor:

 http://www.omte.se/gront/

https://www.radron.se/tester/mat-dryck/gront-te/

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :