Bästa Rödbetsjuicen 2024

Hem » Hälsa » Örter & Superfoods » Bästa Rödbetsjuicen 2024

En produkt som har blivit alltmer populär på marknaden är rödbetsjuice. Denna nya dryck är inte bara en ren näringsbomb sett till innehållet, utan den har även en härlig smak och en poppande röd färg.

Vi på KostPro har i vår recension testat en mängd av den bästa rödbetsjuicen för att kunna presentera den som är bäst i test och dessutom godast. Vi har även tagit med rödbetspulver som är en variant som är enkel att hantera när man exempelvis ska göra smoothies eller träningsdryck.

Enligt forskning så kan juice på rödbetor sänka blodtrycket och höja prestationsförmågan vid träning. Så häng med och kika på vårt test!

Bästa rödbetsjuicen – Bäst i vårt test – Snabblistan

Sidan innehåller annonser

Topplista bästa rödbetsjuicen

Efter noggrann utvärdering har vi kommit fram till att HealthyCo Rödbetsjuice är en överlägsen produkt i sin kategori och har därför utsetts till "bäst i test" bland rödbetsjuicer. Denna 100% naturliga och ekologiska juice kombinerar balanserad näring, uppfriskande smak, och ett överkomligt pris på ett sätt som är svårt att slå.

Generellt sett är användarnas feedback mycket positiv. Många kunder har betonat att de dricker denna juice dagligen och att de mår bra av det. Andra har nämnt att juicen är prisvärd och att den är lätt att dricka. Ett intressant inslag i recensionerna är att några konsumenter har rapporterat förbättringar i blodtryck när de konsumerar denna juice regelbundet.

Ca pris: 34 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • En av de mest framstående fördelarna med denna juice är dess höga näringsinnehåll. Med 40 kcal per 100 ml, ingen fetthalt, och 0.9 g protein, är detta en kalorisnål dryck med potential att stödja god hälsa. En annan stor fördel är smaken. Baserat på kundrecensioner verkar det som att de flesta tycker att den är både frisk och god.
 • Vi uppskattar även att juicen är ekologisk och fritt från konstgjorda tillsatser. Detta är en stor fördel för de som vill ha en ren, naturlig juice.
Nackdelar

-

Rawpowder Rödbetspulver är gjort av ekologiskt odlade rödbetor som varsamt torkats och malts till ett fint pulver. Pulvret ger en vacker färg och en god, mild sötma till dina maträtter, smoothies och juicer. Att använda pulver gör det lite behändigare att få i sig den mängd man behöver. Tillsätt till smoothies, juicer eller i maträtter.

Kundrecensionerna för Rawpowder Rödbetspulver är övervägande positiva. Kunder tycker om den fina malningen, den goda smaken och det faktum att pulvret lätt blandas i olika livsmedel och drycker. Några recensenter har specifikt nämnt att de älskar att göra smoothies med detta pulver, vilket indikerar dess mångsidighet. Det har också mottagit beröm för sin vackra färg, vilket kan göra mat och drycker mer attraktiva.

Ca pris: 135 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • En av de mest framstående fördelarna med detta pulver är dess näringsprofil. Med 332 kcal per 100 g och en balanserad mängd protein, kolhydrater och fibrer, är det ett näringsrikt tillskott till din kost.
 • En annan stor fördel är användbarheten. Rawpowder Rödbetspulver är lätt att blanda med vatten, juice, smoothies eller yoghurt, vilket gör det till ett bekvämt sätt att få i sig de nyttigheter som rödbetor ger.
Nackdelar
 • Ett litet problem som några kunder har rapporterat är att pulvret kan ha en något sträv smak. 

Perfekt för dig som tränar. Pulver av rödbeta med tillsatt spenat för ytterligare boost. Blanda 2 teskedar i 2 dl vatten innan träning. Hög dos nitrater för högre och längre prestation. Mycket omtyckt och prisvärd.

Ca pris: 149 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Bra mix
 • Fina recensioner
Nackdelar
 • Några har problem med smaken

En ekologisk rödbetsjuice som är tappad i en Bag in Box. 98% rödbeta och reste äppelcidervinäger. Vinägern tar udden av den jordiga smak som vissa upplever i rödbetsprodukter. Mycket nitrater för dig som är uthållighetsidrottare eller som vill ta del av alla andra positiva effekter som rödbetorna ger. Störst andel användare av olika rödbetsjuicer som tycker den är god. Säkert köp!

Ca pris: 199 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Storpack
 • Bra kvalitet
Nackdelar
 • Inte lika god som vår bäst i test vinnare enligt våra testare.

Rödbeta och lingon i en bag in box. Inga tillsatser. Fullt med nitrater och antioxidanter.

Ca pris: 360 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Utan tillsatser
 • Ekologiska rödbetor
 • Norrländska lingon
 • Omtyckt
Nackdelar
 • Rätt dyr

En av de mest populära juicerna. Blandat tycke om smaken, själva tycker vi att den är lite skarp. Inte den billigaste på marknaden men priset blir bättre om du köper flerpack.

Ca pris: 309 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Populär
Nackdelar
 • Skarp smak
 • Rätt dyr per flaska även i flerpack
bästa rödbetsjuicen

Köpguide & Bäst i test av rödbetsjuice

Vad är rödbetsjuice?

Rödbetsjuice är antiinflammatoriskt, prestationshöjande, bra vid diabetes och kan sänka ditt blodtryck. Det är helt enkelt rödfärgad magi i en flaska. Rödbetor har så många hälsofördelar att det är svårt att räkna upp dem alla.

Med juicens vitaminer och mineraler så kan du få ett extra tillskott av den bästa näring som din kropp behöver.

Vad är det då som är så speciellt med just juice gjord på rödbetor? Jo, studier visar att rödbetor innehåller en kväveform som heter nitrat. När nitrat kommer in i din kropp så omvandlas det till kväveoxid. Det hjälper kroppen att leverera blod och syre till musklerna, vilket gör att du presterar bättre när du tränar.

Varför är juice på rödbetor bra för hälsan?

Rödbetor är livsgivande näringsbomber som fler borde äta eller dricka regelbundet. Rödbetornas nitrat som omvandlas till kväveoxid i kroppen öppnat upp blodkärlen.

Med mer utvidgade blodkärl ökar cirkulationen. Med ökad cirkulation är det inte konstigt att du presterar bättre på gymmet och ute i löparparet. Många använder också denna produkt för att minska risken för mjölksyra.

Forskning pekar på att rödbetsjuice är otroligt näringsrikt. Juicen innehåller en mängd vitaminer och mineraler, bland annat:

Juicen innehåller dessutom såväl folsyra och aminosyror som karotenoider. Om du regelbundet dricker den röda juicen kommer du alltså både att prestera bättre, bli friskare och tänka snabbare.

Hur mycket juice bör jag dricka?

För att få full effekt av juicen gäller det att du tajmar intaget, i alla fall om du dricker juicen för att prestera bra på gymmet.

Generellt är det bäst att dricka juicen två till tre timmar innan du börjar träna. Då hinner magen ta upp näringen och smälta drycken så att du inte behöver ha den skvalpandes runt när du tränar.

Det finns däremot inga studier som visar hur mycket juice du bör dricka. Det bästa är därför att dricka runt en deciliter regelbundet, gärna flera gånger i veckan. Då får du en effekt som påverkar kroppen under en lång tid. Testa därför fram din egen dosering.

OBS – små barn ska inte dricka rödbetsjuice! (livsmedelsverket)

Rödbetor i en sallad

Är juice på rödbetor bra för kolesterolet?

Den bästa rödbetsjuicen är god, nyttig och hälsobringande. Kallpressad råsaft ä perfekt för sig som vill öka intaget av vitaminer och mineraler. Denna juice är dessutom bra för ditt kolesterol och ger dig bra blodfetter. Juicen kan användas för att sänka ditt kolesterol.

Tänk på att juicen är stark för magen, drick den därför tillsammans med mat såsom frukost. Annars kan du få biverkningar såsom magont, något som användare upplever vid tom mage.

Du kan även få en annan överraskande biverkning av juicen. Den koncentrerade färgen kan nämligen göra ditt urin rödfärgat. Det är dock ingenting du behöver oroa dig för. 

Vilken rödbetsjuice är bäst för blodtrycket?

Alla juicer i vår recension är bra för blodtrycket. När du väljer vilken juice du ska köpa kan du därför välja fritt mellan det stora sortimentet.

Juicen sänker ditt blodtryck, något som är uppskattat av många. Tänk dock på att du kan behöva rådgöra med din läkare om du använder blodtryckssänkande mediciner och vill börja dricka mycket rödbetsjuice för de blodsänkande effekterna.

Det som gör att juicen kan sänka ditt blodtryck är nitratet som betorna innehåller. Nitratet omvandlas som sagt till kväveoxid och sänker trycket. Förutom rödbetor så innehåller även ruccola och spenat en hög nivå av nitrat.

olika märken med röbetsjuice

Något som kan vara bra att tänka på om du planerar att dricka mycket juice är att köpa den bästa som är tillverkad av ekologiska rödbetor. Då slipper du oroa dig över att det ska finnas en massa kemikalier eller bekämpningsmedel som restprodukter i juicen.

Var kan jag köpa rödbetsjuice?

Du kan köpa rödbetsjuice eller rödbetspulver på en mängd olika ställen. På så sätt behöver du aldrig ha brist på denna goda dryck. Studier pekar nämligen på att du bör dricka juicen regelbundet för att få full effekt.

Den bästa rödbetsjuicen kan du köpa både online och i fysiska butiker. Idag är juicen så populär att den finns att få tag på i de flesta städer, stora som små. Den har dessutom ofta en lång hållbarhet. Dela med dig av juicen till hela familjen så får alla uppleva dess hälsoeffekter!

När du har fått hem juicen och smakar den kanske du överraskas av den starka smaken. Rödbetor smakar mycket när de är kokta eller ugnsbakade, men ännu mer som koncentrerad juice. Om smaken är för stark kan du därför välja att spä ut den med lite vatten.

Rödbetspulver

När man gör ett pulver mals rödbetor ner till ett fint pulver utan några tillsatser. Pulvret kan exempelvis användas i en dryck före träning. Rödbetspulvret går bra att blanda i vatten, smoothies eller juice. Kan även användas i matlagning.

Är hemmagjord juice nyttig?

Du kan lika gärna tillverka egen juice på rödbetor som att köpa färdiggjord. Då får du en helt naturlig juice som är mycket nyttig. Dessutom utan olika tillsatser. Vårt test visar dock att det är enklast att köpa färdig juice.

rödbetsjuice i en smoothie

Hemmagjord juice må vara lika nyttig, men det är ett kladdigt bestyr att pressa fram den. Dessutom behöver du en råsaftscentrifug då betorna är väldigt hårda. Om du ändå vill ge dig på att testa så finns det en mängd goda recept på internet att följa. Du kan bland annat blanda rödbetorna med apelsin och äpple för en god smak.

Så valde vi ut den bästa rödbetsjuicen

När vi väljer den bästa rödbetsjuicen för hälsan, finns det flera viktiga faktorer vi bör överväga:

 1. Renhet: Vi bör leta efter rödbetsjuice som är 100% ren, utan tillsatta sötningsmedel, konserveringsmedel eller andra tillsatser. Dessa kan minska juicekvaliteten och minska dess potentiella hälsofördelar.
 2. Organiskt: Det är bäst att välja en produkt som är certifierad organisk. Detta innebär att rödbetorna odlas utan syntetiska bekämpningsmedel eller genetiskt modifierade organismer, vilket kan bidra till en renare, mer näringsrik juice.
 3. Kallpressad: Kallpressad juice behåller mer av rödbetans naturliga näringsämnen jämfört med juice som har utsatts för värme under pastöriseringsprocessen.
 4. Innehåll av nitrat: Rödbetor är rika på nitrat, vilket kan förbättras till kväveoxid i kroppen och bidra till att förbättra blodflödet och blodtrycket. Det kan vara värt att leta efter märken som anger nitratinnehållet på etiketten.
 5. Smak: Även om smaken är mer en fråga om personlig preferens, är det viktigt att du tycker om smaken på din rödbetsjuice. Annars kommer du sannolikt inte att fortsätta att konsumera den regelbundet, vilket innebär att du inte kommer att dra nytta av dess potentiella hälsofördelar.

Dessa poster tillsammans med omdömen och recensioner får delbetyg som sedan summeras upp till ett totalbetyg som blir grunden för vår bäst i test rödbetsjuice.

Här hittar du vår topplista med bästa rödbetsjuice. Vår vinnare av bästa rödbetsjuicen med rätt kombination av smak och pris blir HealthyCo Beetroot.

Vanliga frågor – Rödbetsjuice

Hjälper rödbetsjuicen blodtrycket?

Ja det kan det göra, detta genom de nitratet som finns i juicen.

Varför är juice på rödbetor bra för hälsan?

Forskning pekar på att rödbetsjuice är otroligt näringsrikt. Juicen innehåller en mängd vitaminer och mineraler.

Vilka hälsofördelar har rödbetsjuice?

Rödbetsjuice är rik på vitaminer och mineraler, inklusive folsyra, kalium och vitamin C. Den är även känd för att sänka blodtrycket och förbättra uthålligheten.

Hur smakar rödbetsjuice?

Rödbetsjuice har en söt och jordig smak.

Hur gör jag min egen rödbetsjuice?

Du behöver bara rödbetor och en juicemaskin eller mixer. Tvätta rödbetorna, skär dem i mindre bitar och lägg dem i juicemaskinen.

Kan jag dricka rödbetsjuice varje dag?

Ja, det är säkert att dricka rödbetsjuice varje dag i måttliga mängder.

Vilka biverkningar kan rödbetsjuice ha?

Överdriven konsumtion kan leda till magbesvär och förändring i urin och avförings färg. Det är alltid bäst att konsultera en läkare om du har några hälsobekymmer.

Är rödbetsjuice bra för gravida kvinnor?

Rödbetsjuice är rik på folsyra, vilket är viktigt under graviditeten.

Avslutande ord

Rödbetsjuice är utan tvekan mycket fördelaktigt för din hälsa. För att få i sig denna näringsdryck är det dock viktigt att den är god. Detta har vi tagit hänsyn till när vi testat produkterna i vår topplista För vem kommer att dricka en juice om den är äcklig, hur nyttig den än är?

Den juice som är bäst i test uppfyller alla våra krav. Enligt oss på KostPro är juicen något som du bör dricka regelbundet och dessutom är den ett hälsosamt alternativ som tillskott. Köper du den på nätet med fri frakt så kan du hitta god dryck till rimligt pris.

[productsall category=”rödbetsjuice”]

Här kommer vår sammanfattade topplista med de bästa Rödbets juicerna som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa rödbetsjuicen – Vår slutsats


Källor

https://www.expressen.se/-/hur-nyttigt-ar-egentligen-rodbetsjuice/

https://www.livsmedelsverket.se/om-oss/-/nya-rad-om-nitrat-och-nitrit2

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :