Bästa Vetegräset 2024

Hem » Hälsa » Örter & Superfoods » Bästa Vetegräset 2024

Vetegräs är ett kosttillskott som är en stor favorit både bland ”vanliga dödliga” och bland hälsoexperter. Det har ett unikt näringsinnehåll som har mycket att bjuda på – med en shot av bästa vetegräs får man i sig lika mycket näring som man får från drygt 1 kilo grönsaker! Det innehåller inte gluten, vilket är ett plus.

Vi har tagit fram en topplista över bästa vetegräs på marknaden för tillfället. Det är bara att hänga med oss nedan och spana in vår recension med en bäst i test lista för vetegräs.

Bästa Vetegräset – Snabblistan

Artikeln innehåller annonser

Topplista bästa vetegräs

Healthwell Vetegräs EKO är ett hälsosamt och näringsrikt vetegräspulver som har vunnit erkännande för sin kvalitet och dess bidrag till en balanserad diet.

Detta ekologiskt framställda pulver är känt för sin höga andel klorofyll, proteininnehåll och dess glutenfria natur. Trots en del mindre nackdelar, är kundresponsen överväldigande positiv och visar på en tydlig uppskattning för dess näringsvärden och mångsidighet i användningen.

Det är även viktigt att notera att trots sitt namn, är Healthwell Vetegräs EKO glutenfritt, vilket gör det till en perfekt ingrediens även för dem som är glutenintoleranta.

Ca pris: 119 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Med en klorofyllandel på cirka 70%, en betydande mängd protein, samt flertalet mineraler och aminosyror, blir detta pulver en kraftfull ingrediens i alla hälsosamma dieter.
 • Det faktum att det är ekologiskt, raw-food, samt veganvänligt, adderar ytterligare till dess fördelar. Dessutom har den en låg bearbetningstid, vilket innebär att de flesta av dess näringsämnen förblir intakta.
Nackdelar
 • Första gången kan smaken upplevas lite ovanlig, och man kan behöva vänja sig vid den.
 • Dessutom, en överdriven konsumtion av detta vetegräspulver kan leda till magproblem och illamående, vilket gör det nödvändigt att följa doseringsrekommendationerna noga.

PLOG Skånskt Vetegräs är ett imponerande näringsrikt tillskott till den dagliga kosten. Det odlas på KRAV-ekologisk mark på Hagavik Gård i Trelleborg och torkas och pulvriseras i en närliggande anläggning. Processen hålls under 42 grader Celsius för att behålla alla näringsämnen, vilket kvalificerar produkten som rawfood.

En av fördelarna med PLOG Skånskt Vetegräs är dess näringsprofil. Det är rikt på vitaminer, mineraler och fibrer, och innehåller nästan alla aminosyror. Dessa egenskaper gör det till en effektiv energikälla och ett naturligt stöd för allmänna hälsan. Många användare rapporterar förbättringar i deras välbefinnande efter att ha inkluderat detta tillskott i deras kost.

Ca pris: 99 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Produkten är också uppskattad för sin hållbarhetsprofil. Det faktum att det är odlat, torkat och pulvriserat på samma plats minskar dess koldioxidavtryck avsevärt.
Nackdelar
 • Först och främst, vetegräs har en distinkt smak som kan vara ovanlig för nya användare. Medan vissa älskar dess jordiga toner, kan andra ha svårt att vänja sig vid det. Det kan dock blandas i smoothies, yoghurt eller gröt för att maskera smaken.

Super Booster V1.0 Greens från Superfruit har imponerat på oss med sin kraftfulla samling av mer än 30 ingredienser. Den inkluderar alger, vetegräs, frukter, grönsaker, örter och enzymer, vilket gör den till en omfattande källa till essentiella näringsämnen. Produkten innehåller även en betydande mängd vitamin C, vilket är känt för att stödja immunsystemet och skydda cellerna mot oxidativ stress.


Kundrecensionerna är generellt mycket positiva. Användarna rapporterar att de tycker om produkten och uppskattar hur den hjälper till att förbättra deras allmänna hälsa. Vissa nämner att de har använt produkten länge och är nöjda med den. Det är tydligt att Super Booster V1.0 Greens har blivit en oumbärlig del av deras dagliga rutin.

Ca pris: 289 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • En fördel med Super Booster V1.0 Greens är dess mångsidighet. Det kan blandas i vatten, juice eller smoothies för att öka näringsintaget. Med dess tydliga bärsmak, framför allt jordgubb och hallon, samt en grund av korngräs och vetegräs, ger den en unik smakupplevelse. Det bör dock noteras att smaken kan vara stark för vissa, och smakupplevelsen kan variera från person till person.
Nackdelar
 •  Lite dyrt
Bästa vetegräset

Köpguide för Vetegräs

Vetegräs innehåller bland annat både betakaroten, C-vitamin, klorofyll, fibrer, antioxidanter, enzymer, protein, aminosyror och mineraler. Som ni kan se är vetegräs omtalat av en anledning – det är verkligen lika bra som det sägs vara. Med ett näringsinnehåll som detta blir man sugen på att ta en shot om dagen, eller hur?

Vad är Vetegräs bra för?

Vetegräs är bra för en mängd olika saker. Med ett innehåll av bland annat 70 % klorofyll är detta ett kosttillskott som ger dig i princip allt du behöver. Vetegräs innehåller dessutom i princip alla vitaminer och mineraler och enligt oss på KostPro är detta ett något som både användare upplever och forskning visar. 

Vad som är det bästa med vetegräs råder det delade meningar om. Här kommer en lista över vad vi anser vara de främsta fördelarna med vetegräs:

 • Minskar hungerkänslor
 • Bromsar åldrande
 • Stärker immunförsvaret
 • Prestationshöjande
 • Tar bort illadoftande lukter
 • Renar kroppen
 • Stabiliserar blodsockret
bra vetegräs

Eventuella biverkningar med vetegräs

Trots att vår genomgång visar att vetegräs är ett av de bästa sätten att snabbt få i sig massor av godsaker snabbt och smidigt är det så att det finns vissa biverkningar med vetegräs. Bland biverkningarna kan nämnas illamående, aptitlöshet och förstoppning.

Kan jag odla vetegräs hemma?

Det går alldeles utmärkt att odla vetegräs hemma och det är ett av de bästa sätten att få i sig rätt mängd per dag. Du kan göra det som ett test hemma för att se efter om du tycker att det är värt det, eller om du hellre vill köpa det.

I vår recension ovan får ni våra åsikter gällande bäst i test, men vad gäller att odla på egen hand är det inte stor skillnad på de olika varianterna. Det är helt enkelt bara för dig att se efter vad just du tycker är bäst i test och sedan köra på det. Vi tycker alla olika, så det är bra att det finns mycket att välja mellan.

Vetegräs i olika former

Odla vetegräs

Vetegräs finns I många olika former. Du kan bland annat välja mellan vetegräs som skott som du själv odlar hemma, tabletter och pulver. Beroende av hur du föredrar att använda det passar det ena bättre än det andra.

Om du tycker att det är bäst att blanda det i vatten eller en smoothie är pulver ett klokt val och om du tycker att det är bäst att få i sig alla fördelar med vetegräs snabbt och smidigt är tabletter ett bra val.

Du kan även blanda pulvret i juice, i salladsdressing med mera. Vissa tycker att det är bäst att blanda det med exempelvis gröt, så det finns många olika sätt att få i sig vetegräs.

Vetegräs och detox

Studier visar att när man jämför vetegräsjuice med exempelvis morotsjuice och andra frukt- och/eller grönsaksjuicer är detta den bästa vad gäller renande effekt. Du kan själv göra ett test för att se vad du anser vara bäst.

Det höga innehållet av klorofyll bromsar tillväxten av bakterier som är skadliga för dig och detta är inte bra bara för insidan. Det är också på det viset att klorofyll, och därmed även vetegräs, är bra mot eksem och kliande hud.

Studier pekar på att ett tillskott av vetegräs dagligen ger ett av de bästa skydden mot strålning samtidigt som vetegräs ser till att dra ut tungmetaller och gifter ur din kropp.

vetegräs shot
Shot på vetegräs

Vårt bäst i test av vetegräs

Vi har jämfört och utvärderat en rad olika sorters vetegräs för att komma fram till vilken produkt som är bäst. Det bästa vetegräset du kan välja är det som ger dig alla dess fördelar med bra kvalitet och till ett rimligt pris.

Vi har även utvärderat användares betyg, åsikter och omdömen då vi anser att konsumenters recensioner är mycket viktiga för att utvärdera produkter.

Här hittar du topplistan över bästa Vetegräset.

Här kommer vår sammanfattade topplista med de vetegräset som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa Vetegräset – Slutsats

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bäst i butikslänkarna ovan) till flera av dessa vetegräs-produkter är Svensk Hälsokost, Meds samt MMSport

Vanliga frågor – Vetegräs

Är vetegräs och vetemalt samma sak?

Nej det är det inte riktigt, malten torkas medans vetegräset oftast är färskt.

Vilka är ämnena som gör vetegräs så nyttigt?

Vetegräs innehåller bland annat betakaroten, C-vitamin, klorofyll, fibrer, antioxidanter, enzymer, protein, aminosyror och mineraler.

Vad är vetegräs?

Vetegräs är de unga skotten av veteplantan, Triticum aestivum. Den används ofta som ett kosttillskott på grund av dess höga näringsinnehåll, inklusive vitaminer, mineraler och antioxidanter.

Hur konsumerar jag vetegräs?

Vetegräs kan tas i kapsel- eller tablettform, eller så kan pulveriserat vetegräs tillsättas till smoothies eller juicer. Färskt vetegräs kan också juicas.

Finns det några biverkningar med att ta vetegräs?

Även om vetegräs är säkert för de flesta att konsumera, kan vissa människor uppleva biverkningar som huvudvärk, illamående eller allergiska reaktioner. Det är alltid bäst att börja med en liten dos för att se hur din kropp reagerar.

Är vetegräs glutenfritt?

Ja, trots att det kommer från veteplantan, innehåller vetegräs inte gluten eftersom gluten endast finns i vete kärnan, vilket inte har utvecklats i den unga skottfasen.


Källor:

https://www.hd.se/2015-06-21/utan-plog-kan-jordbrukaren-hitta-sina-rotter

https://unt.se/start/levande-foda-pa-menyn-1083619.aspx

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :