Bästa K2 Vitaminerna 2024

Hem » Hälsa » Vitaminer & Mineraler » Bästa K2 Vitaminerna 2024

Den fettlösliga vitaminen K2 är livsviktig och ger dig en rad hälsofördelar. Bland annat hjälper den ditt blod att koagulera och stärker din benstomme.

Det gäller dock att välja och köpa rätt sort av bästa K-vitamin. Därför har vi testat en rad produkter och valt ut den vitamin som är bäst i test. Häng med så kollar vi!

Sidan innehåller annonser

Bäst i vårt test per kategori

 1. Bäst i vårt test : Vitamin K2 200
 2. Bästa veganska : Bättre hälsa d3 + k2 vegan green line
 3. Billigast köp: Vitamin K2 200
 4. Bästa kundbetyg / omdömen : Better you vitamin d3 + k2
 5. Bästa kombinationstillskott : Better you vitamin d3 + k2

Topplista Bästa K2 Vitamin – Bäst i Test

Bäst i test
Vitamin K2 200

Vitamin K2 200

ANTAL KAPSLAR: 90
MÄNGD K2/KAPSEL: 200 µg

Vitamin K2 stödjer en stark benstomme, blodkoagulation och kalciumutnyttjande. Högkoncentrerad, denna har tillsatt kokosolja tillsatt för att tas upp bättre. Mycket nöjda användare.

Bra genomgående på våra betygskriterier gör att detta är vår testvinnare för vitamin K2 just nu.

Ca pris: 180 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Denna produkt innehåller en hög dos av K2 per kapsel, vilket kan vara fördelaktigt för personer som har behov av en högre dos för att främja benhälsa och hjärthälsa.
 • Healthwell är en välrenommerad tillverkare av kosttillskott som är kända för att ha hög kvalitet på sina produkter.
 • Priset för produkten är relativt lågt jämfört med många andra K2-tillskott på marknaden.
Nackdelar
 • Det finns inga andra näringsämnen eller ingredienser som tillsatts till produkten för att öka dess hälsoeffekt.
Bästa kombinationsprodukt
Better you vitamin d3 + k2

Better you vitamin d3 + k2

ANTAL KAPSLAR: 60
MÄNGD K2/KAPSEL: 90 µg

Kombination av K2 och D3 vitamin. En kapsel innehåller lämplig dagsdos och kokosolja är tillsatt för bättre upptag. D-vitamin ökar upptag av kalcium och K-vitamin hjälper till att transportera det hela. Mycket bra kombinationsprodukt.

Ca pris: 260 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Denna produkt innehåller både D3 och K2, vilket kan vara fördelaktigt eftersom dessa två vitaminer fungerar tillsammans för att främja ben- och hjärthälsa.
 • Better You är en tillverkare som använder liposomala teknologier för att öka absorptionen av vitaminerna i kroppen, vilket kan vara fördelaktigt för personer som har svårt att absorbera vitaminer.
 • Produkten är enkel att ta och har en trevlig smak.
Nackdelar
 • Denna produkt kan vara dyrare jämfört med andra tillskott med endast D3 eller K2.
 • Doseringen av K2 är relativt låg jämfört med andra K2-tillskott på marknaden.

Holistic K2 Menakinon-7 är ett kosttillskott som innehåller 90 mikrogram vitamin K2 per kapsel. Denna produkt använder Menakinon-7 (MK-7), som är en form av K2 som är känd för att ha en långvarig effekt på kalciumbalansen i kroppen. Vegetabiliska kapslar.

Ca pris: 220 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Holistic K2 Menakinon-7 är en högkvalitativ produkt från en välrenommerad tillverkare av kosttillskott.
Nackdelar

-

Vegansk
Närkokällan d3 + k2 vegan green line

Närkokällan d3 + k2 vegan green line

ANTAL KAPSLAR:  60
MÄNGD K2/KAPSEL: 85 µg

Kombinationsprodukt med D3 för immunsystem och benstomme/skelett och K2 som hjälper till att transportera rätt ämnen. Vegetabiliskt och veganskt.

Ca pris: 220 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

Bättre Hälsa D3 + K2 Vegan Green Line är ett högkvalitativt och välrenommerat kosttillskott.

Nackdelar

Doseringen av både K2 och D3 är relativt låg jämfört med vissa andra tillskott på marknaden.

Flytande
Vitamin D/K2, 30 ml

Vitamin D/K2, 30 ml

ANTAL DOSER: 300
MÄNGD K2/KAPSEL: 200 µg

Lättdoserat i flytande form. Utan soja.

Ca pris: 310 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Thorne är en välrenommerad tillverkare av kosttillskott som är kända för att ha hög kvalitet på sina produkter.
 • Produkten innehåller en hög dos av både D3 och K2 per dropp, vilket kan vara fördelaktigt för personer som söker en högre dos av dessa vitaminer.
Nackdelar

-

Vitamin D/K2, 30 ml

Vitamin D/K2, 30 ml

ANTAL DOSER. 100
MÄNGD K2/DOS: 45 µg

Bra kombinationsprodukt av D3 och K2. Lite lägre doserad än de övriga.

Ca pris: 110 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

-

Här hittar du övriga k2 vitaminer.

bästa k2 vitaminer just nu

Köpguide Vitamin K2

Därför ska du inta K-vitamin

Vitamin K finns i två olika former, K1 och K2. De har båda många hälsobringande effekter och den senare hjälper bland annat ditt blod att koagulera.

Du hittar vitaminen i många olika livsmedel:

 • Gröna grönsaker
 • Animaliska livsmedel
 • Alger
 • Fermenterade livsmedel
grönsaker med högt innehåll av k2 vitaminer

Om du äter gott om gröna grönsaker såsom broccoli, grönkål och gröna bladgrönsaker, animalisk mat såsom kött, lever och mejeriprodukter och fermenterad surkål så får kroppen i sig vitamin K, men framförallt i form av K1. Studier pekar dock på att inte alla får i sig tillräckligt och därför drar de nytta av att inta ett tillskott för att bibehålla en normal kroppsfunktion.

K-vitamin är en fettlöslig vitamin och därför ska du inta den tillsammans med mat. Vitaminen hjälper din kropp att bli stark och är en viktig vitamin för att den ska fungera som den ska.

Studier visar att man kan drabbas av brist på K-vitamin om man har en nedsatt absorption eller äter antibiotika eftersom antibiotika påverkar tarmens upptagningsförmåga.

K2 vitamin hos barn

Vitamin K2 är en viktig näringskomponent för benhälsa, även hos barn. Det bidrar till att transportera kalcium till benvävnaderna och kan på så sätt bidra till att främja en sund skelettstruktur.

K2 kan tillföras till barns kost genom att inkludera livsmedel som mejeriprodukter, ägg, lever och vissa typer av kött. Men det kan också finnas situationer där kosttillskott med vitamin K2 kan vara lämpliga för barn, till exempel om de har en begränsad diet eller om de lider av en sjukdom som påverkar deras förmåga att absorbera näringsämnen.

Men det är viktigt att notera att K-vitamin är också en viktig faktor för blodkoagulation, såsom nämnts tidigare, så det är viktigt att tala med en läkare eller hälsoexpert innan man ger någon form av kosttillskott till barn. Doseringen av vitamin K2 bör också baseras på barnets ålder och hälsotillstånd.

Så väljer du rätt K-vitamin

När du väljer vilken produkt du ska köpa så måste du fundera på vilka krav och behov du har. Produkterna är nämligen framtagna på olika sätt och kapslarna är tillverkade av olika material. Enligt oss på KostPro är följande viktigt vid just K-vitamin:

Om du är vegan

Om du är vegan bör du välja en produkt med vegetabiliska kapslar så att du slipper animalier i ditt tillskott.

Om du är sojaallergiker:

Om du är sojaallergiker måste du välja en produkt som inte har använt soja vid framställning av vitaminet eller för tillverkningen av kapseln.

Om du vill ha ett ökat upptag:

För att säkerställa ett ökat upptag bör du välja en kapsel som innehåller kokosolja.

3 stora hälsofördelar med K2 vitaminer

Det bästa med vitaminen är att den hjälper din kropp att fungera normalt. I vårt test upplever användare att de har fått stor hjälp av ett tillskott.

 • Hjälper blodet att koagulera
 • Bibehåller en normal benstomme
 • Stärker skelettet

Vitamin K2 fraktar kalcium till skelettet och kalcium är en livsviktig mineral för att bibehålla en normal benstomme. Vitaminen hjälper även blodet att koagulera. Om du har brist på vitaminen kan du istället frekvent drabbas av biverkningar såsom blödningar och blåmärken. Tillsammans med D3 så stärker vitamin K även skelettet.

Hur stor dos K2 bör jag inta?

Du bör regelbundet inta vitamin K2 för att uppnå bäst effekt. Studier pekar på att kvinnor bör inta 90 mg/dag och män bör inta 120 mg/dag.

Välj med fördel en produkt där en tablett eller kapsel uppfyller hela dagsbehovet, då blir det enklare att inta rätt mängd.

dagsbehov av k vitamin
Dagsbehov av K-vitamin enligt livsmedelsverket

Kända biverkningar för vitamin K2

Vitamin K2 anses vara säkert vid de rekommenderade doserna och det finns inga rapporterade allvarliga biverkningar av vitamin K2-tillskott. Men precis som med alla kosttillskott kan höga doser av vitamin K2 orsaka biverkningar.

De kända biverkningarna av höga doser av vitamin K2 inkluderar:

 • Illamående
 • Kräkningar
 • Diarré
 • Huvudvärk
 • Svårigheter att andas

Det är också viktigt att notera att personer som tar blodförtunnande läkemedel (antikoagulantia) eller personer med blödningsstörningar bör rådgöra med sin läkare innan de tar vitamin K2-tillskott. Eftersom vitamin K bidrar till blodkoagulering kan höga doser av vitamin K2 minska effekten av antikoagulantia och öka risken för blodproppar.

Förutom detta finns det inga andra kända biverkningar av vitamin K2 och det är allmänt säkert att ta vid rekommenderade doser. Det är alltid bäst att rådfråga en läkare eller en pålitlig hälsoexpert innan man tar någon form av kosttillskott.

Hur vet jag om en produkt med K-vitamin är bra?

När du bedömer om en produkt med K-vitamin är bra, finns det flera faktorer du bör titta på. Här är några saker du kan tänka på:

 1. Typ av K-vitamin: Det finns två huvudsakliga former av K-vitamin som används i kosttillskott: K1 (fyllokinon) och K2 (menakinon). K2 anses vara mer biotillgängligt och kan ha större hälsofördelar än K1. Så det kan vara fördelaktigt att välja en produkt som innehåller K2.
 2. Dosering: Du bör kontrollera doseringen av K-vitamin som anges på etiketten. För K2 kan rekommenderade doser variera, men vanligtvis är det mellan 45-200 mikrogram per dag. För K1 är det rekommenderade dagliga intaget 90-120 mikrogram per dag för vuxna.
 3. Renhet: Det är viktigt att välja en produkt från en tillverkare som har höga kvalitetsstandarder och som har testat produkten för renhet och säkerhet.
 4. Tillsatta ingredienser: Du kan också titta på andra ingredienser som tillsatts till produkten. Vissa K-vitamin tillskott innehåller tillsatta vitaminer och mineraler som kan bidra till ökad hälsoeffekt.
 5. Rekommendationer: Du kan också söka rekommendationer från din läkare eller en pålitlig hälsoexpert för att hjälpa dig att välja en produkt av hög kvalitet.

Sammanfattningsvis, när du bedömer en produkt med K-vitamin, bör du titta på typen av K-vitamin, doseringen, renheten, eventuellt tillsatta ingredienser och söka rekommendationer från en pålitlig källa såsom KostPro.se

Vilken är kopplingen mellan vitamin K2 och D3?

K-vitamin och D-vitamin är två olika vitaminer som båda spelar viktiga roller för hälsan. Vitamin D hjälper kroppen att absorbera kalcium från maten, medan vitamin K2 hjälper kalcium att transporteras till ben och tänder, och bidrar därmed till att bibehålla en sund skelettstruktur.

Forskning har visat att vitamin K2 kan öka effektiviteten av vitamin D3 genom att reglera nivåerna av kalcium i blodet och därmed bidra till att förhindra kalciumavlagringar i blodkärl och andra vävnader. Vitamin K2 fungerar genom att aktivera proteinet MGP, som är en viktig faktor för att förhindra onormala avlagringar av kalcium i blodkärl och mjukvävnader.

Tillsammans kan K-vitamin och D-vitamin samarbeta för att främja hälsan hos ben och tänder samt hjälpa till att förhindra sjukdomar som osteoporos och hjärtsjukdomar. Det finns också vissa kosttillskott som innehåller både vitamin K2 och D3, eftersom det anses att de två vitaminerna fungerar väl tillsammans och kan öka effektiviteten av varandra.

Bäst i test av K2

Vi har jämfört och utvärderat en rad olika kosttillskott för att komma fram till vilken produkt som är bäst. Den bästa K2 vitaminen du kan välja är den som ger dig ett dagsbehov av vitaminen och som kommer från ett märke känt för sin höga kvalitet.

Vi har även utvärderat användares åsikter, betyg och omdömen då vi anser att konsumenters recensioner är mycket viktiga för att utvärdera produkter. Vi har betygsatt varje delmoment och skapat ett totalbetyg som du ser i vår topplista.

Här hittar du topplistan över bästa K2 vitaminer.

Vanliga frågor FAQ om vitamin K2

Vad är vitamin K2?

Vitamin K2 är en typ av vitamin K som finns naturligt i vissa livsmedel och är viktig för ben- och hjärthälsa.

Vilka livsmedel innehåller vitamin K2?

Vitamin K2 finns naturligt i fermenterade livsmedel som natto, mejeriprodukter och vissa kött- och fjäderfäprodukter.

Vad är fördelarna med att ta vitamin K2 som kosttillskott?

Kosttillskott med vitamin K2 kan bidra till att förbättra benhälsan, främja hjärthälsa och stödja hälsosamma nivåer av kalcium i kroppen.

Finns det några biverkningar av att ta vitamin K2?

Generellt anses vitamin K2 vara säkert vid rekommenderade doser, men höga doser kan orsaka biverkningar som illamående och diarré.

Vilken dos av vitamin K2 bör jag ta?

Den rekommenderade dagliga dosen av vitamin K2 varierar beroende på ålder och hälsotillstånd. Det är bäst att prata med en läkare eller en pålitlig hälsoexpert för att bestämma den lämpliga dosen för dig.

Avslutande ord

Om du har brist på vitamin K2 bör du inta ett tillskott för att bibehålla en normal kroppsfunktion. Enligt oss på KostPro bör du välja ett välrenommerat märke där koncentrationen av vitamin K är hög och där priset per kapsel är vettigt.

Om du har brist på K-vitamin och inte kan absorbera tillräckligt av vitaminen från din mat, då kan ett tillskott verkligen göra under för din livskvalitet om du regelbundet intar det.

Här kommer vår sammanfattade topplista med de bästa K2 vitaminerna som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Testvinnare K2 Vitaminer – Bäst i vårt test

 1. Bäst i vårt test : Vitamin K2 200
 2. Bästa veganska : Bättre hälsa d3 + k2 vegan green line
 3. Billigast köp: Vitamin K2 200
 4. Bästa kundbetyg / omdömen : Better you vitamin d3 + k2
 5. Bästa kombinationstillskott : Better you vitamin d3 + k2

Källor:

https://www.livsmedelsverket.se-/livsmedel-och-innehall/naringsamne/vitaminer-och-antioxidanter/k-vitamin

 1. Schurgers LJ, Vermeer C. Differential lipoprotein transport pathways of K-vitamins in healthy subjects. Biochim Biophys Acta. 2002;1570(1):27-32. doi:10.1016/s0304-4165(02)00183-3
 2. Shea MK, Booth SL. Update on the role of vitamin K in skeletal health. Nutr Rev. 2008;66(10 Suppl 2):S170-82. doi: 10.1111/j.1753-4887.2008.00107.x.

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :