Bästa Kasein Kosttillskott 2024

Hem » Träning » Muskeltillväxt » Protein » Bästa Kasein Kosttillskott 2024

Vill du ha snabbare och effektivare träningsresultat, då har du hamnat rätt. Vi har guiden du behöver för bästa kasein produkter som kan ta din träning till nya höjder.

I vår recension nedan kan du ta del av vårt testresultat. Hitta bästa Kasein med hjälp av vårt test. Jämför produkterna och hitta vilken som blir din favorit!

Grundkriterier som vi fokuserar på som även du bör fokusera på när du ska välja är: proteinkvalitet, proteinmängd, smak och pris. Läs mer…

Sidan innehåller annonser

Topplista bästa kasein

Mycket bra produkt från svenskt kosttillskott. Protein som utsöndras långsamt och förser dina muskler med protein över längre tid.

Core Casein innehåller 24 gram micellärt kaseinprotein per portion och är formulerat för att frisätta protein långsamt över tid. Detta gör det till ett populärt val för de som söker en långvarig proteinkälla, speciellt under natten eller andra perioder av långvarig fasta.

Finns i flera smaker så det är bara att prova sig fram till din favorit. Låg laktos. Bra kvalitet, fin konsistens och smak är kommentarer från många mycket nöjda användare. Blir vår testvinnare tack vare högt totalbetyg.

Ca pris: 229 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Micellärt kaseinprotein. 
 • Dessutom är produkten fri från tillsatser och färgämnen
 • Mycket höga testbetyg
Nackdelar
 • Konsistensen av produkten kan vara tjockare och mer krämig än andra kaseintillskott.

Produkt med hög kvalitet och goda omdömen. Mättande och fyllighet som ger lång mättnadskänsla.

Optimum Nutrition 100% Casein är ett populärt kaseintillskott som marknadsförs som en långsamt frisättande proteinkälla för att hjälpa till att förhindra muskelnedbrytning och öka muskeluppbyggnaden under natten eller andra perioder av långvarig fasta.

Ca pris: 440kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • 100 % Casein är kaseinprotein
 • Innehåller produkten minimala mängder fett och socker
 • Många smakvarianter
Nackdelar
 • Konsistensen av produkten kan vara tjockare och mer krämig än andra kaseintillskott
CASEIN AWARE 700G

CASEIN AWARE 700G

PROTEIN/100g: 72g

(80% casein, 20% vassleprotein)

Bra protein för många timmar framöver, perfekt för att bygga nya och återhämta befintliga muskler. Utan tillsatt socker. Mycket omtyckta smaker, framförallt Cookies & Dreams är en favorit.

Ca pris: 269 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Tillverkat i Sverige
Nackdelar
 • Vissa tycker att några smaker är för söta
Supreme Casein, 3 kg

Supreme Casein, 3 kg

 80% fullvärdigt protein

Bra protein för många timmar framöver, perfekt för att bygga nya och återhämta befintliga muskler. Utan tillsatt socker. Mycket omtyckta smaker, framförallt Cookies & Dreams är en favorit.

Ca pris: 490 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Snällt mot magen
Nackdelar

 -

Ett allroundprotein som fungerar både som mellanmål, före träning och som kvällsmål. 3 olika proteintyper som gör att du får både kort och långvarig effekt. Omtyckt för effekten, väldigt splittrat om smaken.

Ca pris: 890 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Allroundprotein
 • 50/50 snabb och långsam
 • Låglaktos
Nackdelar

 -

Fler utmärkta varianter hittar du här.

Bästa kasein protein just nu

Vad är Kasein?

Kaseinpulver är ett mycket populärt kosttillskott där proteinet är fullvärdigt och innehåller alltså samtliga essentiella aminosyror som kroppen behöver för att få igång muskelsyntesen. 

Kasein fungerar som motsatsen till det snabba vassleproteinet och har alltså ett långsamt upptag. Det passar för dig som går på en diet men vill motverkar muskelnedbrytning. Det lämpar sig även för dig som innan bara använt vassle men som nu vill avancera ditt proteinintag. 

Det dominerande proteinet i mjölk är Kasein som utgör cirka 80% av mjölkens protein. Kaseinet bildar en gel i din mage som gör att proteinet blir mer komplext för din kropp att bryta ner. Detta innebär att upptaget i tarmen blir långsammare och frisättningen av aminosyror i ditt blod blir fördröjt. Dricker du eller äter Kasein kan du förse musklerna med protein flera timmar efter intaget. 

Kasein förekommer som olika varianter inom kosttillskott och de vanligaste är:

 • Kalciumkaseinat: Är den vanligaste sorten och används oftast som ett tillskott före nattsömn för att få regelbunden tillförsel av aminosyror under flera timmar.  Konsistensen är ganska trögflytande och innebär att den mättar mer. 
 • Micellärt Kasein: Den mest naturliga och minst bearbetade varianten. Har samma proportioner som mjölk har. Kroppen behöver bryta ner det i flera olika steg vilket innebär att micellärt Kasein tas upp ännu långsammare.
 • Trefasprotein: Är tre olika sorters proteiner som i sin tur har olika snabba upptagningsförmågor. Kaseinet står för den långsamma, vassle för den snabba och äggproteinet finns i mitten. 
 • Kaseinprotein: Pulver kan enkelt användas till exempelvis shake, smoothie eller varför inte en av de godaste bakverken, kladdkaka.

Det har även visat sig bli mer och mer populärt att göra egna mättande proteinpuddingar. Vill du ha en tjockare konsistens så tillsätter du bara en mindre mängd vätska. 

Kasein protein

Fördelar med Kasein

Att komplettera ditt aktiva liv med kaseinpulver har bevisats ge effektivare och snabbare tärningsresultat. Lever du ett aktivt liv, tränar mycket, då är det viktigt att du får i dig tillräckligt med protein och att det bryts ner långsamt. Detta för att du ska få en balanserad nivå av protein mellan måltider eller under natten. Proteinet frigörs nämligen under upp till åtta timmar och är därför ett utmärkt val.

Proteinet är nödvändigt för din kropp för att du ska bibehålla din muskelmassa och minimera muskelnedbrytning under återhämtning. Det är även en viktig byggsten för en fungerande kropp och för starka muskler.

Fördelarna har framkommit utav studier som har gjorts på kaseintillskott

 • Muskellagring: Studier visar att hos idrottare som kompletterar dieter med mera protein så har Kasein visat sig ge den största fördelen. 
 • Ökad muskelmassa: Det har framkommit att proteintillskott ökar din muskelmassa när du kombinerar det med styrketräning. 
 • Proteinsyntesen: Efter styrketräning så har det visat att proteinsyntesen är större när du intar protein efter träningen. 
 • Fullvärdigt protein: Innebär att Kasein innehåller alla essentiella aminosyror som du behöver. 
 • Långsam nedbrytning: Din kropp tar längre tid på sig att bryta ner Kasein vilket gör att din kropp får en stadig och långvarig tillgång av aminosyror.

Vem behöver kasein?

Det kan vara svårt att få i sig tillräckligt mycket protein. Det kan vara om du lever ett hektiskt eller aktivt liv. Då behöver din kropp mer protein för att kunna bevara en bra muskelmassa och minska riskerna för att musklerna ska brytas ner vid återhämtning. 

Det finns stora fördelar när du kombinerar din kost med kaseinprotein och den största är som vi varit inne på tidigare att proteinet frigörs långsammare. Detta bidrar till en balanserad nivå av protein i din kropp. 

Det som du kanske inte tänker på är att musklerna behöver protein dygnet runt inte bara när du tränar. 

Vår vinnare i bästa kasein!

Det vi har tagit hänsyn till i vårt bäst i test är betygen som personerna i testpanelen har gett, omdömen från användare och andra recensioner samt vårt egna betyg. Alla har olika behov och åsikter vilket vi har tagit hänsyn till när vi utser bäst i test. 

Här är några faktorer som är viktiga att ta hänsyn till när man ska utse det bästa kaseintillskottet:

 1. Proteinkvalitet: Det är viktigt att välja ett kaseintillskott som innehåller högkvalitativt protein av hög biologiskt värde. Ju högre kvalitet på proteinet, desto bättre för kroppen att använda och bygga muskler.
 2. Proteinmängd: Mängden protein per portion är också en viktig faktor att överväga. De flesta kaseintillskott innehåller mellan 20 och 30 gram protein per portion.
 3. Aminosyrahalt: Ett högt innehåll av grenade aminosyror (BCAA) kan bidra till att öka muskeluppbyggnaden och förhindra muskelnedbrytning. Kaseinprotein innehåller naturligt höga nivåer av BCAA.
 4. Tillverkningsprocess: Kvaliteten på kaseintillskottet beror också på tillverkningsprocessen. Det är viktigt att välja ett tillskott som har tillverkats med högkvalitativa metoder och som inte har utsatts för höga temperaturer som kan förstöra proteinet.
 5. Smak och konsistens: Ett kaseintillskott som smakar gott och har en bra konsistens kan göra det enklare att konsumera och hålla sig till en regelbunden dosering.
 6. Pris: Priset på kaseintillskott varierar, men det är viktigt att välja en produkt som ger mest protein per krona för att få valuta för pengarna.

Genom att ta hänsyn till dessa faktorers delbetyg skapar vi ett totalbetyg och en plats i vår topplista. Då kan man göra ett välgrundat val när man väljer det bästa kaseintillskottet för sina behov och mål.

Vi jämför priser, ingredienser och andra relevanta faktorer när vi utser de bästa produkterna. Denna recension gör vi för att du ska få en så rättvis och tydlig bild som möjligt över produkterna i testet. Testet ska hjälpa dig att hitta bästa Kasein för just ditt behov. 

Här hittar du vår topplista över bästa kasein.

Vanligt innehåll i kaseintillskott

Här är en tabell som jämför några av de vanligaste egenskaperna hos kaseintillskott:

KaseintillskottProtein per portionAminosyror per portionTillverkningsprocessSmakalternativPris per portion
Kaseinhydrolysat25-30 gHöga nivåer av BCAAHydrolysering, enzymatisk process för att bryta ner proteinetFå smakalternativHög kostnad
Micellärt kasein20-25 gNaturligt höga nivåer av BCAAUltrafiltrering för att bevara proteinstrukturenFlera smakalternativMedelhög kostnad
Kaseinat20-30 gLägre nivåer av BCAAJonutbytning för att framställa proteinetFlera smakalternativLåg till medelhög kostnad
Kaseinisolat25-30 gHöga nivåer av BCAAUltrafiltrering, används ofta i proteinblandningarFlera smakalternativMedelhög till hög kostnad

Observera att dessa egenskaper kan variera mellan specifika produkter.

Vanliga frågor – Kasein

Vad skiljer kasein och vassle?

Kasein fungerar som motsatsen till det snabba vassleproteinet och har alltså ett långsamt upptag. Det passar för exempelvis dig som går på en diet men vill motverkar muskelnedbrytning.

Är det kasein i mjölk?

Kasein består av fyra olika proteiner och är den största gruppen av proteiner som bara finns i mjölk. Av proteinerna i komjölk utgör kasein 80 %, medan den andra proteingruppen, vassleproteiner, utgör de återstående 20 %.

Vilka fördelar har kaseintillskott?

Kaseintillskott kan hjälpa till att förhindra muskelnedbrytning, öka muskeluppbyggnaden, och fungera som en långsam proteinkälla under perioder av långvarig fasta eller sömn.

Vilka livsmedel innehåller naturligt kasein?

Kasein finns naturligt i mjölkprodukter såsom mjölk, ost och yoghurt.

Hur mycket kaseinprotein bör jag ta?

Det beror på dina individuella behov och mål. Generellt rekommenderas ett intag på 20-30 gram kaseinprotein per portion för maximal muskeluppbyggnad och återhämtning.

Sammanfattning

Kaseinpulver är ett mycket populärt kosttillskott där proteinet är fullvärdigt och innehåller alltså samtliga essentiella aminosyror som kroppen behöver för att få igång muskelsyntesen. 

Kasein har alltså ett långsamt upptag. Det passar för dig som går på en diet men vill motverkar muskelnedbrytning. Det lämpar sig även för dig som innan bara använt vassle men som nu vill avancera ditt proteinintag. 

Studier pekar på att kasein är det protein som ger bäst effekt vid muskelbyggande över tid.

Vårt mål med bäst i test för bästa Kasein är att guida dig till att hitta den produkt som passar dig bäst. Detta kan du göra genom att ta del av vårt test med betygsättningar, information och jämförelser. Oavsett vilken Kasein från vårt test som du väljer kommer du få en bra produkt. 

Längst ner kommer vår sammanfattade topplista med de kaseinet som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:

Det är många saker du kan testa för att bygga fler muskler, ett exempel är att använda viktväst när man kör olika övningar. Kolla in olika viktvästar hos Viktväst-guiden.se.


Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bäst i butikslänkarna ovan) till flera av dessa kasein-produkter är Svensk Hälsokost, Svenskt Kosttillskott, Gymgrossisten, Meds samt MMSport

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.


Källor:

https://www.svensktkosttillskott.se/stor-guide-vad-ar-kasein

https://sv.wikipedia.org/wiki/Kasein

https://www.svt.se/nyheter/-protein-innan-laggdags-kan-ge-dig-storre-muskler

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Chefredaktör Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :

Bästa Kaseinet – Bäst i vårt test – Sammanfattning